PODPORUJÚ NÁS

 
 
 
 
 
www.zzz.sk
 
NaviPro
 
 
 
  

 

_________________

 

Zobrazuje stav

od 1.máj 2010

 

free counters

 

 

_________________

Kúpele DUDINCE

16.11.2007, 15:13, administrator


Boli ste na liečení vášho kardiovaskulárneho ochorenia v kúpeľoch DUDINCE?
Napíšte svoj názor na úroveň liečby kardiovaskulárnych ochorení v týchto kúpeľoch ?
Kúpele Dudince majú ojedinelé zloženie prírodných liečivých zdrojov, ktoré sa vyznačujú vysokým obsahom plynov ako je sulfán a oxid uhličitý, ktoré sa používajú pri liečbe reumatických a srdcovocievnych chorôb, ako aj stavov po úrazoch a operáciách pohybového ústrojenstva. Fyziologické účinky bazénových a vaňových kúpeľoch sú nasledovné:
Hydrostatický tlak minerálnej vody je dôležitý činiteľ, ktorý ovplyvňuje krvný a lymfatický obeh podkožia.
Nadľahčovanie organizmu počas procedúry spôsobuje odbremenenie zhybových štruktúr, čo má za následok uľahčenie pohybov najmä pri obezite.
Reflexné a vazomotorické zmeny kože spôsobené dráždením všetkých receptorov pôsobením minerálnej vody.
Resorbcia oxidu uhličitého a sulfánu . Prejavuje sa najmä pri tzv. sírnom „hlade“ reumatikov.
Celkové a nešpecifické účinky kúpeľa – liečebné efekty napomáhajú k vyrovnaniu a stabilizácii centrálnej nervovej sústavy.
Termoregulačné zmeny , ktoré sú podmienené reaktivitou kožných ciev. Termoregulačný krvný obeh kože podmieňuje prevod kalórií z minerálnej vody do tela , čo prispieva k relaxácii svalov, šliach a tkanív.
Psychologické účinky – prejavujú sa tým, že v kúpeľoch sa uľahčujú predtým nevykonateľné pohyby a ustupuje bolestivosť. To prispieva k odstráneniu depresií a negatívnych psychických nálad pacientov.
V kúpeľoch dosahujeme aj počas pomerne krátkej liečebnej doby veľmi dobré výsledky. Už samotné prerušenie pracovnej záťaže na 2-3 týždne v kľudnom , slnečnom a klimaticky vynikajúcom prostredí vyvoláva regeneráciu telesných a duševných síl. Okolie kúpeľov je podľa švajčiarskej klasifikácie začlenené do klimatoterapeutickej oblasti so stupňom stimulácie 0, má teda sedatívnu, utišujúcu klímu. Počas liečebného pobytu dochádza k úprave bolestivých funkčných porúch. K trvalému zlepšeniu prispieva opakovanie kúpeľnej liečby a úprava domácej životosprávy s preventívnymi rehabilitačnými aktivitami.
 
« Späť


Diskusia: "Kúpele DUDINCE"
Dátum: Meno: Komentár:
- Žiadne komentáre -
Pridať komentár | Zobraziť všetky komentáre

Zaregistrovať do Noviniek e-mailom

 

Č A S

 

 

Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

 
_____________
 Posledná
 aktualizácia:
 
2.apríl
 2024
_____________
 

NAŠI PARTNERI